Suveníry z Vorarlbergu

Rakúsko / Vorarlbersko / Suveníry z Vorarlbergu

Končí sa úžasná dovolenka vo Vorarlbergu. Správnou bodkou pred odchodom domov je suvenír, ktorý nám bude jedinečnú atmosféru tohto kraja ešte dlho pripomínať. Suveníry z Vorarlbergu: typické dovolenkové suveníry sú často regionálne produkty a lahôdky, ktoré môžete objavovať všade. Suvenír, ako napríklad horský syr z Vorarlberska, horčica, čokoládové výtvory, srvátková kozmetika, mydlá, ručne vyrobené drevené predmety alebo vysoko kvalitné liehoviny - to všetko prináša dovolenku späť domov na misku. V pravom zmysle slova.

Syry

Chcete si spomenúť na chute Vorarlbergu, alebo potešiť príbuzných doma hodnotným darčekom? Privezte im z dovolenky syry:

Syry z Vorarlbergu
* Suveníry - syry z Vorarlbergu

  • Vorarlbergský horský syr, ementál a Alpine syr, Knusperkäse, lahodné Aperitivgebäck a sušená srvátka. To všetko ponúka Alma, jej produkty si môžete zadovážiť aj v budúcnosti prostredníctvom internetového obchodu. Firma prevádzkuje tri mliekarne v Lutzenreute a Hintereggu v blízkosti Bregenz a Schnepfau.
  • Výborné z Vorarlberska (Köstliches aus Vorarlberg) - ponúka tradičné Vorarlbersko syry priamo od mliekarne až: horský syr s rôznym stupňom zrelosti, rôzne syry, jeden Käsknöpflemischung, niekoľko odrôd, camembert a Sura Kees z Montafon. Sennbutter (surové mlieko) a ďalšie pochúťky z výrobných závodov Vorarlberger sú tiež v sortimente - koestlichesausvorarlberg.at.
  • Syry vo veľkom formáte - jemné a pikantné syry z alpských mliekarní z Bregenzerwald ponúka ďalší online obchod. Môžete si objednať úvodné balíčky, "Bezstarostný odber Sepp" v rôznych veľkostiach, darčekové súbory v drevenej krabici alebo celý 28 kg bochník horského syra alpensepp.com
  • Syr na predplatné - Käsehaus Andelsbuch ponúka špeciálne predplatné syrov. Po dobu troch po sebe nasledujúcich mesiacov sa môžete tešiť na balíček s tvrdými a rezanými syrmi Bregenzerwald. Okrem výnimočných značiek syra sa v online obchode nachádza aj mix fondue a ďalšie dobroty - kaesehausshop.at.
  • Srvátková kozmetika a syr vyrobené z kozieho mlieka sú špecialitou Ingo Metzler z vajec. Nájdete tu nakladaný kozí syr, kozí syr a špeciálnu zmes syrov pre Kässpätzle. Tiež rarita: Sig alebo "lesná čokoláda" - karamelizovaný mliečny cukor, na molkeprodukte.com.
  • Praktické balíčky - v 400 g kusoch môžete objednať všetky syrové špeciality Bregenzerwaldu. V degustačnom balíku Käseschmankerl sú 4 rôzne odrody. Popri syre sa online odosielanie KäseStrasse Bregenzerwald ponúka aj vďaka mnohým ďalším špeciálnym funkciám, ako sú kvalitné výrobky osobnej starostlivosti, na kaesestrasse.at.

Löwen Gin

Vybrané suroviny z Bregenzerwaldu a skutočné horské liehovarnícke centrum tvoria základ pre výrobu domáceho destilátu. Exkluzívny gin horského liehovaru Löwen v Au-Rehmen je veľmi žiadaný suvenír z Vorarlberska. Umenie jedinečného - ktoré spočíva v dokonalosti prírody. Umenie chuti, alpské byliny, horské korene - zložené z čerstvej, jasnej chute bobuliek s pikantnou príchuťou a delikátnou vôňou pomarančov: gin destilát dvakrát jemne destilovaný na najvyššej úrovni.

Löwen Gin
* Suveníry - Löwen Gin (www.bergbrennerei-loewen.at)

Sušienky z Grosser Walsertal

Kaláčiky podľa babičkinej receptúry poskytujú Sabine a Xavier z Großes Walsertal, ktoré vyrábajú vo svojej Gourmet pekárni. Pri pečení sa používajú iba vzácne a organické ingrediencie (med, mandle, špalda, ovsené vločky, trstinový cukor, vajcia, maslo, všetko organické). Nápad na sušienky je jednoduchý, musia byť sladké a pikantné, dobrej chuti a produkované udržateľne. Po stovkách pokusov v pečení bol nakoniec objavený správny postup prípravy a postupne vznikli citrónová, jablková škoricová a čokoládová verzia.

Sušienky
* Suveníry - Sušienky (sabineundxaver-gourmet-manufaktur.com)

Rastlinné oleje

Vysoko kvalitné rastlinné oleje: ľanový olej, sezamový olej a vzácnosti, ako je paradajkový olej a chilli olej, vytvára malá olejová továreň Osterle v Krumbachu v Bregenzskom lese. Výroba začala v roku 2008 pre vlastnú potrebu, neskôr sa s chuťou olejov zoznámil aj blízky okruh známych a požiadavky na produkciu rástli. Roku 2016 vznikla obchodná značka Oelmanufaktur Österle. Ak chcete ochutnať tieto oleje priamo vo výrobni a pozrieť sa na ich výrobu, je možnosť dohodnúť si návštevu na exkluzívnu degustačnú udalosť.

Vysokokvalitné lisované oleje sú veľmi citlivé na vonkajšie vplyvy, ako je svetlo, kyslík a teplo. Svetlo je ešte agresívnejšie než kyslík, dokonca až 1000 krát. Čím dlhšie je studený lisovaný olej, dokonca aj v tmavých sklenených fľašiach, vystavený svetlu, tým viac reaguje. Molekuly tuku môžu tvoriť peroxidy, aldehydy, ketóny a voľné radikály. Tieto agresívne zlúčeniny môžu napadnúť a poškodiť bunky v ľudskom tele. Okrem toho olej stráca svoj zdravotný účinok.

Rastlinné oleje
* Suveníry - rastlinné oleje (oelmanufaktur.com/)

S cieľom čo najlepšie chrániť vzácne za studena lisované oleje pred svetlom, bolo rozhodnuté pre nový, úplne nepriehľadný obal. Bezolejové plechovky sú vyrobené z valcovaného plechu a navyše sú ošetrené zlatým lakom. To je absolútne potravinárske, bez chuti a 100% recyklovateľné. Ľahko otvárateľný plastový uzáver zabraňuje kvapkaniu a chráni olej pred kyslíkom.

Oleje lisované za studena nesú zložky rastlín obsahujúce olej ako sú semená, ovocie, sú z nich získavané čerstvé iba mechanickým lisovaním. Teplo pri lisovaní nesmie presiahnuť 40°C, inak dôjde k strate dôležitých zložiek podporujúcich zdravie. Navyše oleje zostávajú neošetrené a bez prísad. Olej udržiava svoju originálnu odrodovú chuť. Predpokladom dobrej olejnatosti je aj dokonalá kvalita surovín. Len z najlepších surovín možno vyrábať vysoko kvalitné prírodné rastlinné oleje. Výrobca spolieha na dodávateľov, ktorí pravidelne kontrolujú kvalitu od výsevu až po zber a zabezpečujú správnu kultiváciu rastlín. To zahŕňa aj zrieknutie sa hnojív a pesticídov.

Také oleje nielen chutia dobre, ale sú tiež dôležitou súčasťou zdravého, vyváženého stravovania. Je vedecky dokázaný ich liečebný účinok. Prírodné oleje lisované za studena môžu byť použité na prevenciu ochorení, na zmiernenie chronických ochorení a na podporu dlhotrvajúcich liečebných procesov. Hlavne ľanový olej a čierny rascový olej.

Prírodné oleje lisované za studena poskytujú takmer každému jedlu konečnú úpravu. Sú perfektné pre müsli ráno, hodia sa na všetky druhy šalátov a polievok, alebo sa môžu tiež zmiešať s omáčkami, alebo prílohami. S ľanovým olejom môže byť zaliate varené zemiaky. Sezamový olej posilňuje predovšetkým ázijské a orientálne jedlá svojím vkusom. Tekvicový olej je úžasný v šalátoch alebo na mäkkom syre. Kto má rád dobré s smoothies, nemal by vynechať niekoľko kvapiek svojho obľúbeného oleja. Samozrejme si môžete vychutnať vysokokvalitné studené lisované oleje, ale aj jednoducho čisté s kusom bieleho chleba.

Ak chcete pozitívne ovplyvniť zdravie, odporúča sa denne užívať jednu až dve polievkové lyžice vybraného rastlinného oleja. Ľanový olej je najlepším zdrojom omega-3 mastných kyselín, ale tí, ktorí používajú iné typy oleja, dosahujú v strave vyvážený pomer omega-3 a omega-6 mastných kyselín. Je dôležité, aby sa oleje pridali do horúceho jedla po uvarení, pretože väčšina chladených lisovaných olejov by sa nemala ohrievať. Výnimkou sú sezamový olej a olivový olej, ktoré sú tepelne stabilné až do teploty 180 ° C.

Destiláty a sušené ovocie

Sušené ovocie, nakladané čierne orechy alebo jemné brandy. Rodina Schobelovcov z Höchst na Bodamskom jazere produkuje lahodné miestne produkty pomocou jemných a starých metód.

Sušené ovocie
* Suveníry - Sušené ovocie(hoechstgenuss.at)

Destiláty Schobel sa vyrábajú tradičným dvojitým spaľovaním dreva. Spájajú dlhoročné skúsenosti s modernou technológiou destilátora najnovšieho dizajnu. To dodáva ducha, ovocnú arómu a plný harmonický charakter. V kaši, u ktorej sa neustále kontroluje teplota a stupeň prekvasenie, sa nachádza výhradne ručne zbierané, prirodzené a úplne zrelé ovocie z regiónu. Ovocie, ktoré by ste nemohli jesť, je z výroby schnappy vylúčené. V závislosti od odrody sa hotové vysoko percentné destiláty skladujú niekoľko mesiacov až rokov v bezchybných sklenených nádržiach bez zápachu. Tu dozrievajú na okrúhle a harmonické destiláty a rozvíjajú plnú arómu.

Chuť nádherných jemných nápojov je k dispozícii pri odbere priamo z farmy, alebo cez webové stránky a v miestnej gastronómii. Schnappy sú niečo jedinečné, preto je kladený veľký dôraz na správnu prezentáciu pri predaji výrobkov od jedinej fľaše až po kvalitné darčekové balenie. Na požiadanie a po konzultácii sú firmám pripravené kompletné riešenia s vlastným logom, balením a prepravou. Unikátne darčeky pre mimoriadne príležitosti. Vhodné pri obchodných rokovaniach, výročiach, na Vianoce alebo na prelome roka.

Pod názvom "Klostertaler Bauerntafel" ponúkajú poľnohospodári z Klostertalu domáce špeciality. Horský bylinný čaj, med, džemy, sušené ovocie, brandy, alp syr, nakladaný smotanový syr a roľnícke klobásy

Mydlá Garden Eder

Mydlá a kúpeľné potreby z "Garden Eder" od Gaißau. Gudrun Eder, z továrne "Garden Eder", ktorý sa používa iba ekologicky pestované a spracované rastlinné oleje a pestované sám alebo v oblasti bylín pre ich tvorbu.

Mydlá Garden Eder
* Suveníry - Mydlá Garden Eder(garteneder.com)

Každý kus mydla sa vyrába starostlivým manuálnym spracovaním. Spracovávajú sa iba ekologicky pestované a spracované rastlinné oleje. Namiesto umelých vôní a farbív sa používajú certifikované organické esenciálne oleje a rastlinné farbivá. Kvôli negatívnym dôsledkom hospodárstva pestovania palmových olejov pre ľudí a prírodu sa v týchto produktoch nenachádza palmový olej. Mierne podnebie v Bodensee a radosť z kultivácie pestovania stromov a kvetov s cieleným zapojením regionálnych partnerov sa podarilo zaviesť príklad regionálnej spolupráce, vyhnúť sa zbytočným dopravným nákladom a oživiť vysokú tradíciu výroby mydla. s partnermi zdieľajú vášeň a zodpovednosť za prírodu, ich vzťahy sú založené na úctyhodnej interakcii. Spravodlivá spolupráca vytvára produkty, ktoré podporujú blaho zákazníkov a ekologickú rovnováhu.

Každá sezóna má svoje tajomstvo a prináša svoje vlastné poklady. Používať ich treba zodpovedne a prispôsobiť aj sortiment ročným obdobiam. Týmto spôsobom sa získava rôznorodosť bez straty zmyslu pre individualitu. Každý kúsok mydla sa vyrába studeným procesom ručne. Mydlo váži od 80 do 120 g - v závislosti od použitých olejov. Obaly sú vyrobené z papiera, ktorý je vyvinutý a vyrobený vo Vorarlbergu.

Výživné mydlá, voňavé oleje, liečivé masti a tinktúry vyrábajú herbizári Alchemilla z pikantných bylín biosférickej rezervácie Großes Walsertal.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára